GRAMATICA PRACTICA LIMBII RUSE PDF

Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Vikinos Grobei
Country: Burma
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 6 July 2013
Pages: 193
PDF File Size: 1.33 Mb
ePub File Size: 19.59 Mb
ISBN: 549-4-17682-526-1
Downloads: 65624
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: JoJozragore

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Excepie fac numeralele i. Punei mbinrile de quvinte din paranteze la cazul acuzativ cu prepoziia no pentru a reda ideea de distribuire. Subiectul logic n construcii pasive: Prepoziionalul cu prepoziia se ntilnete n urmtoarele construcii: Citii propoziiile date mai jos i artai ce funciuni sintactice ndeplinesc formelescurte i formele lungi ale participiilor.

Prile secundare de propoziie Atributul Apoziia Complementul Complementul necircumstanial Complemsntul circumstanial Complementul circumstanial de loc. Verbele tranzitiv-indirecte cer complemente la diferite cazuri oblice cu sau fr pre-poziiecu excepia acuzativului fr prepoziie.

ObservaieDup verbele cu prefixul – acuzativul se poate ntrebuina i fr prepoziia’.

De asemenea, ea poate fi aezat n imediata apropiere a verbului sau poate fi despritde acesta de alte cuvinte. Verbele ds aspect perfectiv, la modul imperativ, exprim o rugminte, o porunc,un ordin. Verbe cu prefixul – – i -Exerciiul Dac verbul la infinitiv exprim o aciune de lung durat sau nelimitat ntimp, aspectul cerut este cel imperfectiv.

  LAUMAS W100 PDF

Instrumentalul construit cu prepoziia arat: Studierea unei limbi strinese impune a fi privit ca un proces unitar, n care s sz acorde atenie, n egal msur,tuturor factorilor ei componeni. Introducei n locul punctelor verbele de micare.

Folosii cuvintele din paranteze, punndu-le la cazul prepoziional cu prepozi-iile sau pentru a exprima locul unde se desfoar aciunea sau locul unde se afl un obiect o persoan. Copiai propoziiile, nlocuind cifrele prin litere, dup modelul dat. Introducei n locul punctelor verbele date n paranteze, punndu-le la ferma co-respunztoare. Propoziia circumstanial de iocPropoziia circumstanial de timp.

Rspundei la ntrebri cu privire la timpul aciuniifolosind n rspunsuridenumirile lunilor la cazul prepoziional cu prepoziia a. Alegei din paranteze infinitivul de aspect corespunztor.

Verbele de aspect perfectiv exprim aciuni care vor avea loc o singur dat i nu sevor mai repeta. Substantivele masculine din aceast categorie nu au semnul moale lasfrit: Singure fr substantive sau pronume: Spre deosebire de comparativul sintetic, gradul comparativ a n a 1 i t i i schimbforma dup gen, numr i caz.

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Verbe cu prefixul -Exercitiul Instrumentalul cu prepoziia este cerut de unele mbinri de cuvinte alctuitedin verbe i substantive: Stabilii infinitivul verbelor de la care snt alctuite formele de imperativ datemai jos. Introducei n locul punctelor verbelela forma cerut de context. Citii fragmentul de mai jos. Particula – se pune ntot-deauna dup desinene. Substantivele care denumesc brbai snt de genul masculin: Declinarea substantivelor neutre[ ]1 Cu tema n consoan dur: Ieri ns-am plimbat toat ziua prin pdure.

  KALA BHAIRAV KAVACHAM PDF

Rspund;i la ntrebri, folosind cuvintele din paranteze la cazul instrumentalcu prepoziia c. Verbele cu sens pasiv[ ]Aceste verbe se ntlnesc n construcii pasive. Dac forma participial este un participiu activ, n propoziia secundar atributiv,pronumele relativ se afl la cazul nominativ, iar predicatul este exprimat printr-unverb de acelai aspect i timp cu participiul exemplele 1, 2.

Explicai folosirea prepoziiilor i.

Download FREE • Gramatica practica a limbii ruse • Full version • Скачать бесплатно

Transformai mbinrile de cuvinte de mai jos, dup modelul dat. Cuvntuln funcie de sensul cu care este folosit, cere aspecte diferite: Infinitivul de aspect imperfectiv este obligatoriu, de asemenea, dup urmtoareleverbe: Aceast form se obine: Declinai urmtoarele mbinri de cuvinte: Este util stim cum acioneaz o limb, dar aceast cunoatere este inutil dac formele aceleilimbi nu au fost practicate rruse foarte multe cri, astfel incit s poat fi debitate fr efort,nelegerea formelor reprezint doar primul pas.

Rspundei afirmativ la ntrebri. Punei substantivele din paranteze la cazul instrumental cu prepoziia pentrua preciza timpul aciunii. Indicai antonimele adjectivelor la gradul comparativ. Adjectivele i formeaz superlativul n felul urmtor: